miercuri, 1 aprilie 2009

Sambata trecuta la Carrefour, sambata asta in...Parc!


Cum spune si titlul, sambata asta m-am aflat in parc. De fapt mint. Si sambata si duminica tot in parc m-am aflat. Odata cu catelul, odata cu rolele.

Asa si?! Ce e de povestit aici?! Uite na si citeste:

1. Sambata in Herastrau.
Look. din pcutul meu de vedere ar putea fi unul din cele mai smechere parcuri ever seen...dar mai are pana acolo. Momentan, partea aia cu Capatanile UE e cam cea mai reusita. In rest, se vede ca a cam fost lasat de izbeliste. Noroc cu locurile de joaca pentru copii, ca il mai scot din k*.
E Frumos, aparent civilizat, sambata, cald, soare, totul super "cool". Cainii vagabonzi in haita, la locul lor, sar la bataie cand ti-e lumea mai draga...tzashinotorile merg sau...nu merg, depinde in cati k* ai calcat in ziua aia si cat noroc ai. Iarba, dumnezeu cu mila, a fost odata verde, acum...nu prea mai e, deci nu putem sa o invinuim ca nu e verde; ea nu e deloc. Pomi, frunze, chestii, flori, astea inca nu, nu e chiar primavara pe bune...
Banci rupte, banci intregi, toate verzi! asfaltul s-a cam dus...mama mama ce mai rupeam Herastraul cu rolele...pfooaaa! Acum mai usor asa, ca e cu capcane!

Oameni. Da, plin de ei, si, ce-i cu asta!? Pai asta e si ideea! De fapt de aici trebuia sa plec. Lasa flora si fauna...lasa cainii vagabonzi si pomii uscati. Ia d-aci: oamenii din Herastrau (intr-o sambata cu soare).
Pai, ce sa vezi?! De la gardienii care cioflaie seminte si te stropesc cand vorbesc cu tine adresandu-se politicos:
"Al cui e cainele?"
"Al meu!"
"Pai baga-l in lesa"
Deci ati inteles?! cainele trebuie introdus in lesa...il faceti mic, lung si subtire si il introduceti!...pana la flora (fetele) si fauna (baietii) de BaMBU diurn (vorba lu' Nico'). Deci...va invitam in noul club BaMBU, situat in Piata Charles de Gaulle, cu deschidere de sambata ora 9:00 AM pana duminica noaptea. Intrare moca pentru toata lumea. Tinuta obligatorie!!!

Cum e cu BaMBU-ul asta? Pai simplu. Flora, ca toata flora, inflorata! Cu fustite scurte, cu o rochita de seara, mai cu un dres cu un fir rupt, mai cu niste pantalonasi mulati si albi, usor maronii pe fund.....de la banca murdara pe care mai intai a stat cu picioarele, apoi cu fundul (maaaaa....la ce va gandeati ?! ). Mai un ConverS, mai un AdiBas, mai un pantofior finut cu toc...sau sandalute. Mai flora minunata...mai usor mama, ca e promenada, nu prezentare DA moda! Mai un decolteu adanc, mai o bluzita transparenta, mai un sacou frumos croit cu paiete...eleganta domne! Stil! Ce sa mai! Asta e tinuta obligatorie! Pentru flora!
Fauna: Cum spune si numele, se trage din regnul animal. Ce face regnul animal? Scuipa, ragaie, urla, rade strident, fuge, strica. Cum? Cum cum?! Simpu. Garderoba de Herastrau, cand iesi din captivitate si te indrepti spre salbaticie, trebuie sa ai un arsenal intreg asupra ta...altfel nici nu se stie ce se poate intampla...in junga BaMBU-ista!
Hainute a la Botezatu'...mai un adidas de lac, mai un pantof Helegant cu bot intors, mai un tenes rupt, mai o pereche DA ghete DA firma, mai niste papuci. Acum la haine sa-mi fie cu iertare dar nu prea ma pricep. Cred k era undeva specificat: "NU se intra fara:" - bluza cu paiete si emblema D&G;
- Pantaloni albi mulati cu emblema altceva decat D&G, ca doar nu esti sarman sa-ti iei doar o firma PA tine
sau: Tricou de Emo-kid si multe esarfe una peste alta, poate totusi iti vine ideea sa te sinucizi in parc, sa le poti lega una de alta si le atrani in copac sa te spanzuri si Pantaloni cu turul pana la genunchi, trasi bine in jos sa se vada desenele cu cap de mort de pe chiloti.

- Geaca DA lac cu embleme metalice multe si zornaitoare.
- GeanTa intr-o parte imitatie Gucci sau LV

Toti, flora, fauna: trebuie sa aiba asupra lor:
- cel putin un telefon zornaitor de manele!
- o punga cu seminte de dovleac, una cu seminte de floarea sorelui
- bani de inghetata si apa plata
Numai pentru flora: geanta cu accesorii de prins parul, trusa de machiaj, oja si tot ce mai este folositor intr-o gospodarie! Pentru vizita la BaMBU.

Deci cam asta am vazut eu sambata in Herastrau.
Cara si-a pus labele la ochi si mi-a cerut sa o duc acasa pentru ca ii era rusine. Nu avea nici una din accesoriile de mai sus si nu se regase in nici un regn: animal sau vegetal.
P.S. Nico a mai zis una: "Pockemoni BaMbu-isti" bine ma! :))

2. Duminica in IOR.

Look. Exceptional! daca faci abstractie de faptul ca au omis sa puna unele borduri si ca nu exista iarba verde ci niste uscaturi...In rest, jos palaria pentru felul in care arata parcul ala. Vbi aici doar de intrarea dinspre Campia Libertatii, pentru ca din partea Titan, si mai stiu eu ce, am vazut k nu e chiar asa dragut. Trebuie mentionat ca am batut parcul pe role.
Banci smechere, frumoase, itnretinute, bine finisate. Ornamente fumoase, curate, cosuri de gunoi, MULTE!, stalpi de iluminat: MULTI si cu un design placut. E foarte tare frate! Chiar e un parc ce merita vazut.
Spatii verzi misto amenajate, cu flori, cu pomisori, cu tot tacamul. Locuri de joaca pentru copii, sa-ti muti 425 de gradinite in parc, si tot ar mai fi cateva leagane libere. Nisip, cauciuc, iarba verde, cat sa se joace si cel mai tantalau copil. Alei asfaltate misto, alei pavate misto. Bai frate, foarte tare! Pana si insula din mijlocul lacului au facut-o misto.
Au facut si rampe pentru handicapati (cu speed bumbere pe ele :)) asta n-am inteles-o - bine, nu sutn numai ot handicapati, sunt si pentru bicle si role si alte chestii cu roti, gen Mertzane si alte chestii care e logic sa circule prin parc). au facut si Skate parc-uri (ca-s mai multe....)
Foarte smecher. Peisagisti si urbanisti bine instruiti!

Oamenii. Eh, aci din pacate ma cam lasa inspiratia. Pentru ca eu eram ocupata sa fiu nervoasa pe o asa zisa fosta prietena si sa ma alerg pe role, nu sa stau sa studiez oamenii. Dar nu mi-a sarit nimic in ochi. Pareau destul de civilizati, oameni destul de simpli. Cred k tine si de pozitia parcului. Una e cand zici ca ai fost in parc in Charles de Gaulle si una e cand zici ca ai fost in Baba Novac. O singura chestie mi-a atras atentia, nu mie, ci lui Nico, pe o banca, o familie, 3 bucati: mama, tata si copilu'...copilu' pe la vreo 12-13 ani asa, cu parul destul de lung si extrem de slinos, sau....extrem de bine camuflat in gel...care sa juca pe laptop! Pe banca in parc, ma repet, da?! E ok....probabil k va fi unul din cei care va veni cu Mertzul pe rampele de handicapati.

Cam atat doamnelor si domnilor despre cele 2 parcuri vizitate in acest weekend! Ah, si inca ceva! In IOR ai vie sa te joci pe iarba!!!! Ha!