joi, 25 noiembrie 2010

Facturile mele la Orange...


Draga mama...stiu ca ma urasti pentru ce facturi am la telefon...dar sper ca tocmai am descoperit O America mai mica.

Haideti sa va povestesc cum calculeaza Orange Romania facturile.
Nu, mai bine sa va spun ca in ultimele 2 luni am vorbit numai in roaming. UK. Asta inseamna asa:
0,15E minut de apel primit, 0,39E minut de apel efectuat si 0,11E mesaj trimis (catre Romania vorbesc).

Ce inseamna asta? Pai ce dracu sa insemne? 10 minute de apel primit = 10*0,15 = 1,5 E...jur ca am calculat si cu calculatorul, numai sa fiu sigura!!!!

Ce scrie la mine in facturi? Pai...spre exemplu...data 15:22, nr de tel: 07***, roaming primit 0:02:23 = 0,358E O2 Marea Britanie. JURA-TE!!!! Cand sa mor eu daca nu 2,23*0,15 nu fac 0,3345...de unde restul?!?!

Nu stiu de unde restul de E, dar am luat-o pe toate partile. Am zis bai, bun, poate faptul ca aici sunt inregistrata pe O2, face vreo diferenta la pret, poate includ si TVA in fiecare apel, eu am incercat, serios...am zis asa: 0,358/2,23=0,1605E pe minut apel primit...am zis bun, asta o fi de fapt tariful...dar, ce sa vezi?! La fiecare apel e alt tarif...deci nici asa nu merge.

Si ce crezi?! Am facut reclamatie la Orange...telefonic! Bine ca telefonic, ca altfel....o sa vedeti mai jos. Mi s-a inregistrat cererea, bun....apoi ma sfatuieste tipa sa fac si reclamatie on-line prin serviciul lor mega tare...WebCare. Zis si facut. Scriu frumos reclamatia, civilizat, dau copy-paste la niste informatii din factura mea...Azi, primesc raspuns:

"Va contactez ca urmare a mesajului primit prin intermediul interfetei ,,Contul meu''.

Referitor la solicitarea dumneavoastra, consider util sa mentionez faptul ca in cazul in care aveti nelamuriri cu privire la valoarea unei facturi puteti consulta factura fiscala.BAAAA, tocmai iti dadusem copy-paste din facturile meleeeee!!! Tu ai citit ceva din ce am scris eu in reclamatia aia???? Astfel, pe factura fiscala Orange este specificat costul pentru: convorbirile efectuate in retea, convorbirile efectuate in afara retelei (retele fixe si retele nationale), mesaje scrise, etc. - Foarte util!!! Asta in cazul in care sunt de IERI clientul vostru!!! Pacat ca am mai bine de 9 ani, daca nu 10!

Detalii despre aceste convorbiri, durata lor si modul de taxare pot fi verificate doar in baza facturii detaliate. Acest serviciu poate fi activat prin apel la Serviciul Clienti sau direct din contul online la sectiunea “Cronos si factura/factura detaliata”. Na poftim!!! Bai cum?! Pai eu ii zic acolo k am consultat factura detaliata, ca scrie asa si pe dincolo si femeia imi zice...sa imi activez si eu factura detaliata!

In speranta ca informatiile oferite va vor ajuta, ramanem la dispozitia dumneavoastra prin intermediul Serviciului Clienti sau prin sectiunea de contact a paginii noastre de web.

Va multumesc,

V.S.
Problem Solving Executive"

Nu ii dau numele k nu e frumos....doar sa se stie ca detine functie "pompoasa".

Deci mi s-a parut mega tare! Si ca atare, am mai facut o sesizare, sa isi controleze si...angajatii :). Si acum o sa iau la recalculat toata factura, nu are decat 10 pagini...si chit ca ies mai putin cu 5 E, tot e bine....

Ideea e alta...aveti grija la facturi...nici nu imi vine sa cred unde pot sa umfle!! Astept raspunsul lor "oficial" si sa mai vedem...next time in Orange Romania!